Oens Huus

Het bruisend dorpshuis in Wapse

Contact?

Dorpscultuurhuis

In Oens Huus is er op vrijdag 15 november om 16:00 uur een tentoonstelling geopend van drie Drentse fotografen: Betsy Koning uit Wapse, Laura van Gaans uit Havelte en Anke Teunissen uit De Wijk/Amsterdam.

De tentoonstelling is vrij toegankelijk op maandag van 13 tot 17 uur, dinsdag van 20 tot 21 uur, donderdag van 13 tot 17 uur en 20 tot 21 uur en zondag van 16.30 tot 19.30 uur en duurt tot en met 15 maart 2020.

De tentoonstelling is de start van de eerste periode van een tweejarig project Dorpscultuurhuis. In deze periode maken kinderen van de Ten Darperschoele samen een groot schilderij. Volwassenen kunnen deelnemen aan de beeldende cursus “Gemaakt in Wapse”.

We willen met het Dorpscultuurhuis inwoners van alle leeftijden van Wapse en Westerveld aanspreken. We hopen dat de activiteiten van Dorpscultuurhuis een stimulans betekenen voor het gesprek met elkaar over de geschiedenis en de toekomst van ons dorp en de dorpen om ons heen.

Verder is er op 7 en 8 maart de VR Documentaire ‘De stoel van de laatste jaren’ van Anke Teunissen en Jessie de Vreden te zien. In deze film neem je als kijker als het ware plaats op een stoel in het huis van boer-in-ruste en nestblijver Egbert Stellink uit Ruinen.

Wilt u dit meemaken?

Stuur dan een mail naar dorpscultuurhuiswapse@gmail.com of bel met Anne-Marie Joosten op 0613918520 (zo nodig graag voicemail inspreken)
Geef aan of je op zaterdag 7 of zondag 8 maart wilt komen. In de ochtend (11:00 u – 13:00 u) of de middag (13:30 u – 16:00 u).
Je krijgt bericht op welk moment je ingedeeld bent. De kosten zijn 3 euro per persoon. Dit kun je betalen bij binnenkomst in het Dorpshuis.
Het duurt een klein half uur en je kijkt met ten hoogste acht mensen, die ook een VR bril ophebben, tegelijk.
De makers Anke Teunissen en Jessie de Vreden zijn aanwezig.

Painting with egg tempera or acrylics on linen or paper
VR Film

Het Dorpscultuurhuis is mogelijk door de medewerking van kunstenaars en cultuurambassadeurs uit Westerveld en de financiële steun van RABO Het Drentse Land, het Ondernemersfonds Westerveld en de Stichting Cultuurfonds Westerveld.