Oens Huus

Het bruisend dorpshuis in Wapse

Contact?

Dit is onze beheerder

Graag stelt onze beheerder zichzelf even voor:

Mijn naam is Peter Jonker en ik ben vanaf 22 maart de beheerder van Oens Huus. Ik wil graag wat achtergrond informatie geven zodat de gebruikers enigszins op de hoogte zijn.
Ik woon al 21 jaar in Drenthe waarvan de laatste 15 jaar op Eemster. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen en 4 kleinkinderen.
Na de lagere school heb ik mijn opleiding gehad op de Middelbare Hotelschool, en daarna gewerkt als chef kok in diverse restaurants en hotelketens, waarvan één met Michelinster, in die tijd ben ik veelvuldig uitgeleend aan het Koninklijkhuis om diverse staatsbezoeken te verzorgen.
In 1981 ben ik begonnen als zelfstandig ondernemer, als exploitant/beheerder van Sportcentrum Bankras te Amstelveen met gebruikers o.a. het Nederlands volleybalteam/Brother Martinus/Delta Loyd/Kinzo.
In die tijd ging ik als teamkok/verzorger met het Nationaal Volleybal, onder leiding van Arie Selinger de wereld over.

Bij Sportcentrum Bankras hadden wij ook een biljart/snooker centrum met 7 biljarts, 3 driebanden tafels en 8 snookers, waar vele nationale in internationale kampioenschappen werden gespeeld.
Na 18 jaar wilde ik wat anders en ben naar Drenthe vertrokken als exploitant/beheerder van Golfclub Havelte. Dit heb ik 15 jaar gedaan.
Toen ik in 2005 stopte dacht ik met pensioen te gaan, maar na 3 maanden kwam ik er achter dat van 60 uur per week werken naar 0 niet gaat, dus zocht ik iets om bezig te zijn.
Ik ben toen als z.z.p.er (chef kok) gaan werken bij de Bosberg (Appelscha) en de laatste jaren bij Hotel Villa-Nova in Zorgvlied.

Ik wilde nu per 2020 wat minder en ben begonnen als beheerder van jullie Dorpshuis.
Ik zie dit als een nieuwe uitdaging en zal proberen om het jullie nog beter naar de zin te maken. Mocht iemand het niet naar zijn/haar zin hebben of opbouwende kritiek of nieuwe ideeën hebben. Laat het mij persoonlijk weten dan kan ik er wat mee doen.

Ik hoop op een fijne samenwerking en jullie vaak te zien.

Peter Jonker

dejonkers@hotmail.com